Kam na kole v roce 2019?

07.04.2019 10:43

Projeli jsme už toho hodně. Trasy máme projeté, zabloudit bychom už neměli. Letos už 20. ročník.  V minulosti to je už 19 x 7 = 133 výletů. K zajímavým a hezkým místům se rádi vracíme. Příroda se mění, objevují se nové stavby, nebo opravené, zvelebují se vesnice, zlepšují se komunikace a další.

Jak budeme letos jezdit? Do dubnového Zpravodaje jsem uvedl, že se to vždy rozhodne až na srazech u fotbalového stadionu. Ale přesto, Jiřince a Frantovi Dudovým to nedalo a navrhli letošní výlety. Jejich návrh přikládám.

Milé cyklistky a vážení cyklisté. Už vidím, jak vytahujete mapy a promýšlíte ten nejzajímavější okruh, aby toho bylo co nejvíce vidět. Spočítejte také kilometry, léta přibývají a sil také ubývá. Ale ti mladší mají vždy možnost si odskočit a cestou si něco přidat.

Máme také svou webovou stránku: „cykloturistika ve Velké Bíteši „můžete tam něco napsat Jak to udělat, těm starším poradí určitě vnoučata. Můžete si i otevřít naše „rajče„ s fotografiemi. Na úvod letošního roku tam přikládám 10 vzpomínkových fotografií s komentářem. Ale moc prosím, na cestách hodně fotografujte a fotky mně pošlete na adresu „kar.smolik@seznam.cz

Mě zlobí nohy, takže na kolo už nemám odvahu sednout. Ale občas se přijdu na vás ke stadionu podívat. Teď v dubnu ne, budu v lázních. Ale každý termín se budu snažit být odpoledne doma a budu rád, když se domluvíte a někdo se za mnou staví, aby povykládal.

Přeji vám hezké zážitky na výletech, hlavně aby se vám nic nestalo.

 

Karel Smolík