Ohlédnutí za výletem na Zbraslavský hrad

05.05.2011 00:00

V sobotu 30. dubna se uskutečnil tolik očekávaný první výlet na kolech v roce 2011.

Tohoto výletu se zúčastnilo celkem 28 osob, z toho 16 seniorek a seniorů, což je zajisté chvályhodné číslo a všem bychom touto cestou rádi poděkovali za jejich účast. Je třeba říci, že nám počasí opravdu přálo, celou dobu se na nás usmívalo sluníčko, až v závěrečné fázi nás trošičku pozlobily nějaké ty mráčky, ale naštestí bez deštivého efektu. Během tohoto krásného odpoledne jsme najeli celkem přes 30 km. 

Cílem celého výletu byl Zbraslavský hrad, nacházející se východně od Zbraslavi na ostrohu při soutoku Zbraslavského potoka a Bílé vody. Cestou jsme se zastavili také v již zmiňované Zbraslavi, kde nás očekával dřívější dlouholetý starosta, pan Karel Brym, který nám sdělil o své obci mnoho zajímavých informací a předal několik publikací. Pochlubil se tím, že ze Zbraslavského hradu pocházeli předkové pozdějšího českého krále Jiříka z Poděbrad a Kunštátu.

Velmi příjemnou a zcela neodmyslitelnou zastávkou po celé té námaze bylo posezení u hospůdky v Rudce, kde jsme po několika málo minutkách čekání dostali i něco málo osvěžujícího. Zajímavou byla také zastávka u vodárny v Rudce, kam jezdí ze širokého okolí pro výbornou kojeneckou vodu.

Ještě jednou děkujeme všem za účast a těšíme se na další společně strávené chvíle v krásné přírodě okolí velkobítešska, neboť čas dalšího výletu se již kvapek blíží.

 

 Příští výlet: Poslední sobotu v květnu (28.5.) pojedeme na celodenní výlet na další hrad, tentokráte hrad Lamberk na Oslavě. Bližší informace jsou k dispozici v sekci KALENDÁŘ AKCÍ.

Veškeré fotografie z výletu zobrazíte kliknutím na tento odkaz: https://cykloturistika.rajce.idnes.cz/